26. tammi, 2014

Majoittuminen täällä Sotshissa

ei luulisi olevan ongelmallista, sillä erään lehden mukaan täällä on 55000 enemmän hotellihuoneita kuin Moskovassa. Mitä hotellihuoneella sitten oikein tarkoitetaan, se on vähän niin ja näin. Monet huoneista ovat vielä kesken, eikä kaikkia voi ihan hotellihuoneiksi edes kutsuakaan. Ainakin meidän työntekijöiden majoittuminen on aikamoinen asuntorumba, josta eittämättä tulee mieleen että ns. pitkällinen suunnittelu ei myöskään kuulu tämän maan vahvoihin osaamisiin. Jostain syystä meidän tuotantotiimimme asuu eri paikassa kuin meikäläinen. Ensin heidät sijoitettiin majoitustilaan, joka olikin tilapäinen, tosin sitä heille ei ensin kerrottu. Tuli vaan ilmoitus että huomenna muutatte niihin kämppiin jossa teidän piti alun perin asuakin. Kiva! Alkuperäiset majoitukset eivät olleet valmistuneet ajoissa. (deja-vu ilmiö?) Näistä tiimimme majoitustiloista tehdään myöhemmin asuntoja joka tarkoittaa sitä että huoneet ovat erikokoisia ja hyvin, hyvin erilaisia. Muuton jälkeinen päivä olikin sitten yksi niistä 'hilpeimmistä' päivistä porukan kesken.
Mitä sanoisit jos pikku kämpässäsi ei ole lämmitystä eikä lämmintä vettä? Tai kun kylpyhuoneen lattiakaivo ei ole lattian matalimmalla paikalla? Tai kun lattiakaivolla ei ole viemäriä ollenkaan? Kim oli nukkunut koko yön takki päällä, sen minkä nyt pystyi hytisemättä nukkumaan. Amando taas sai tietämättään aikaan pienen Lake Adleriin huoneeseensa. Brian huomasi jossain vaiheessa että suihkusta tuleva vesi ei todellakaan mene viemäriin, vaan valuu laattojen alle. Vesi meni lattian väliin ja sieltä kolme kerrosta alempaa talon ravintolan keittiöön. Yllättävän pian kolme rotevaa miestä ilmestyi paikalle, avasivat lattiakaivon ja rupesivat päivittelemään näkemäänsä. Viemäri puuttuu! Joltain puuttuivat sekä suihkuverhot että kämpän verhot (onneksi on suuria kylpypyyhkeitä ja tanko…), toisen verhotanko on puolittain taipunut puoleen väliin huonekorkeutta. Jollain toimii netti, jollain ei. Jonkun huone on niin pieni että sängyllä maatessaan voi samanaikaisesti koskettaa sekä ikkunaa että vastakkaista seinää... Tasan ei käy onnen lahjat.
Sillä tällä kertaa minulla on kunnia asua neljän tähden kylpylähotellissa, jossa ei vielä tosin ole siis sitä toimivaa kylpylää. 720 huoneesta noin kolmannes ei ole vielä valmiina. Ne huoneet jotka oli meille tilattu valmistuivat vasta tällä viikolla. Minulla nyt siis neljäs huone, osittain siksi että meille osoitetut huoneet olivat muuta kuin mitä on tilattu ja mistä OBS maksaa. Nyt minulla on ns. studio huone, joka on itse asiassa ihan samanlainen mutta pari neliötä suurempi huone kuin edellinen. Merinäköalalla. En valita.
Ja hei - tänään on siis tv-compoundilla Lock Down, eli meillä VAPAAPÄIVÄ! Tai no melkein. Tänään ohjelmassa OBS:n Ison Päällikön tarjoama lounas avajaisten työporukalle. Töitä onkin tehty 16 päivää putkeen, joten mikäs tässä. Lisää merinäköalasta ensi kerralla.

Kokilla siis todellakin kaikki hyvin!