3. helmi, 2014

Tänään sitten kajahtaa

toinen ja viimeinen kenraali täältä Fisht Stadionilta. Kuvalistoja tehdään näppis kuumana ja toivotaan että paperi ei lopu kesken printteristä. Ei kannata kadehtia meikäläistä juuri nyt.
Mutta eilen olisi ehkä voinut! Nimittäin korkkasin aamulla hotellin kylpyläosaston ja kävin hierottavana. Sen verran tämä venäjän kieli on vähän ruosteessa, tai liekö pitkän keikan alitajunnan kepposia, mutta tilatessani hieronnan taisin pyytää erityisesti mieshierojaa. No, alun perin tarkoituksena oli kysyä löytyykö eräälle tuttavalle parturia, eli kampaamoa miehelle. Sitten perään tilasin hieronnan. Mietin kyllä että miksi minulta kysytään kaksikin kertaa että "mieskö" ja minä siihen että "daa, daa"!
Jos Venäjä tunnetaan siitä että naiset ovat kauniita niin meidän hotelli tunnetaan siitä että mieshierojat ovat komeita! Olipa kuulkaa niin kaunis mies; sellaisen jonka voisi laittaa lasipulloon, sitten kirjahyllyyn ja ravistella aina silloin tällöin. Olisin voinut ihastella pitkäänkin, mutta hierottaessa makaa suurimman osan ajasta vatsallaan - Vladimirin lenkkareita katsellessa - tai sitten selällään ja katseensuunta ylösalaisin. En minä olisi muutenkaan nähnyt mitään kun silmälasit piti jättää pöydälle ja näkö ilman niitä on yhtä utupilveä. Siinä sitten maattiin 40 minuuttia ja niska-hartiaseutua hemmoteltiin 2000 ruplan edestä. Avajaisten jälkeen taidan mennä uudestaan!
Hotelli avattiin tammikuun 4.pvä ja ei se vielä ihan valmis ole. En valita. Lämmintä vettä tulee, ilmastointi/lämmitys toimii ja huoneen äänieristys on kunnossa. Paljon pahemmin voisi olla ja on joskus ollutkin. Kylpyläosastomme aukesi vihdoinkin pari päivää sitten, ei ihan tammikuun aikana kuten luvattiin. Nyt pääsisi uimaan, saunaan ja kuntosalille, jos ehtisi! Huoneiden viimeistely on osittain vieläkin kesken ja niitä täydennetään pikku hiljaa. Jotkut asiat sitten taas ovat vähän hitaampia täydentymään. Viikko sitten soitettiin illalla ja kysyttiin onko minibaari tyhjä. On... Ja on vieläkin. Mutta parempi niin, nyt siellä on tilaa omille tavaroille! Pientä tuunaamista siis tapahtuu kaiken aikaa. Eräänä päivänä ilmestyi kahvikuppien lautaset, toisena päivänä sain kylpyhuoneeseen vihdoinkin koukut, johon voin roikottaa pyyheliinat. Jostain käsittämättömästä syystä kylpyhuoneen tarvikkeet sitten taas lisääntyvät. Shampoopulloja ym. tulee vaan lisää ja lisää. Pyyhkeitäkin on jo neljälle. Kylpytossuja kolmelle ja tänään ilmestyi vaatekaappiin toinen kylpytakki lisää. Ei kai tässä mitään hätää ole. Pysynpä puhtaana.
Henkilökunta tekee parhaansa ja kouluttaminen tapahtuu selvästikin työtä tehdessä. Tuo kielitaito ja sen puutteesta aiheutuvat väärinkäsitykset - puolin ja toisin - ovat hyvin tavallisia ja aiheuttavat hauskoja tilanteita silloin tällöin. Annan kuitenkin henkilökunnalle täyden kympin siitä että kaikki tapahtuu hymyillen ja yritystä on 10+. Vähän niinkuin meidän tiimillämme tänään siellä stadionilla, yritystä ja vähän erehtymisiäkin. Ja miehiä. Tästä se lähtee se "working day nr 25". Mужской, конечно!