Ja taas mennään!

Vihreän teen terveysvaikutukset tiedetään. Se laskee verenpainetta ja kohonnutta kolesterolia. Vähentää sydän- ja verisuonitautien, diabeteksen ja halvauksen riskiä. Ochan - eli vihreän teen kemikaalit voivat myös helpottaa flunssan oireita. Vihreän teen ystävänä tulen saamaan ochan yliannostuksen, sillä Japanissa Ocha-appi tulee olemaan myös meikäläisen jokapäiväinen mittari. Järjestelmä joka seuraa olotilaani, kehon lämpötilaa ja monitoroi elämääni seuraavan kuukauden ajan. Toivottavasti se estää minua saamasta lämpöhalvausta ja pitää verenpaineeni alhaisena. Siis se vihreä tee.

Suhteellisen hyvin on mennyt tähän asti, joten toivoa sopii että sama tuuri jatkuu tulevaisuudessakin. Lähes kaikki mahdolliset varotoimet on tehty ja tehdään jatkossakin. Molemmat rokotukset on saatu ja viikonloppuna tehdyn kahden negatiivisen koronatestin tulos antanee luvan lähteä matkaan Tokioon.

Olen ollut Japani-fani kohta 30 vuotta. Edellinen käyntini Japanissa oli 2006 joten paljon on muuttunut. Tästä tulevasta matkasta tulee todella erilainen kuin mitä olin kuvitellut. Japanilaisten täsmällisyys, järjestelmällisyys ja kunnia on suurennuslasin alla. Matkalle lähteminen tuntuu kovin oudolta ja valmistauminen tähän on ollut jos jonkinmoista vuoristorataa. 

Tunnustan että kun minulta 2018 kysyttiin että lähdenkö, olin enemmän kuin iloinen että vielä olisi mahdollisuus kokea yhdet olympialaiset maassa jota fanitan, jossa kuri ja järjestelmällisyys on huippuluokkaa. Sitten kävi kuten kävi.

Loppujen lopuksi minulle päätös lähteä oli helppo. Monta kertaa on käynyt mielessä mitä tästä tulee ja pitäisikö kisat järjestää vai ei. Myös vastaanotto paikan päällä jännittää hieman. Japanilaisten mielipide on tullut selväksi. Silti tämä on työkeikka - erilainen, karanteenien ja monien muiden sääntöjen rajoittama. Kun kerran kisat pidetään, tehdään niistä katsojille upea elämys. Omalta osaltani keikka alkaa avajaisilla ja päättyy päättäjäisiin. Siinä välissä istun integrated feedin ohjaamossa ja saan nauttia täydeltä laidalta yleisurheilusta.

Tiistaina jännitetään pääseekö ensimmäinen joukko kokonaisuudessaan matkaan. Usko on luja. Kyllä tästä selvitään. Ylen arvojen mukaan: olemme luotettavia ja vastuullisia ja toteutamme tehtäväämme riippumattomasti.

Ja juomme vihreää teetä.

Kommentit

12.07.2021 15:38

Annika Järvinen

Paljon antoisia kokemuksia joka tapauksessa! Tulet sitten kottiin (lue: Greggikseen) perunannostoon.

12.07.2021 13:27

Kimmo Verkkosaari

Tervetuloa! Reilun viikon täällä jo viettäneenä aika oudot fiilikset. Töissä on saanut käydä mutta muuten liikkuminen hyvin rajattua ainakin ekat 14 vrk. Tv-dinnereitä huoneessa loputtomiin...

12.07.2021 09:41

anneli pallas

Take care!

12.07.2021 09:31

Arja

Nautinnollista reissua 🤗